Expert aan het woord

Nieuwe klanten werven dankzij combinatie ETIM & 2BA

Vlotte samenwerkingen en klanttevredenheid hangen onlosmakelijk samen. Data automatisch genereren zorgt voor vlottere samenwerkingen, zowel aan leveranciers- als aan klantenzijde. Bij YellowGround gaan we daarvoor aan de slag met de ETIM-standaard in combinatie met 2BA Data Suite. Hoe kunnen deze helpen bij het werven van nieuwe klanten? En hoe integreer je zulke gestandaardiseerde productclassificatiesystemen in jouw onderneming? In deze blog krijg je een helder overzicht hoe ETIM en 2BA jouw bedrijf helpen bij klantenwerving en hoe ze samenwerkingen naar een hoger niveau tillen.

Gegevensuitwisseling in de bouwsector met ETIM en 2BA

First things first: we starten met een klein streepje terminologie, want wat is het verschil tussen ETIM en 2BA? Beide data-synchronisatiesystemen zijn aan elkaar verwant en worden ingezet in de bouw- en installatiesector om een geoptimaliseerde productcatalogus aan te bieden. Toch zijn er enkele belangrijke verschillen. Eerst en vooral is ETIM een Europees classificatiemodel waarin alle technische productinformatie gestandaardiseerd staat gedefinieerd. Met alle informatie bedoelen we dit letterlijk: het is zeer uitgebreide productinformatie uit de bouwsector waarin alle details van de productcatalogus – bijvoorbeeld afmetingen en materialen – gestructureerd worden weergegeven.

2BA Data Suite is een Nederlandse organisatie die het faciliteren van digitale gegevensuitwisseling in de bouwsector heeft als core business. Ze bieden een uitgebreid platform voor data-uitwisseling van gestandaardiseerde productclassificaties tussen fabrikanten, distributeurs en installateurs.

Wat hebben ETIM en 2BA gemeen? Het doel van beide systemen zijn vlottere samenwerkingen tussen verscheidene partijen binnen de bouw- en installatiesector. Dit is belangrijk bij de klantenwerving.

Klantenwerving door efficiënte data-synchronisatie

Om nieuwe klanten te werven, moet je dus meer of een betere service bieden dan de concurrentie. Door 2BA en ETIM te combineren, genereer je laagdrempelig zo’n uitstekende klantenservice. Klanten genieten van gestandaardiseerde en centraal beheerde productcatalogi. Dit bevordert de transparantie en stelt hen in staat geïnformeerde aankoopbeslissingen te nemen.

Een ander voordeel van gestandaardiseerde productinformatie en de integratie van beide classificatiemodellen in je productcatalogus, is dat klanten eenvoudig kunnen zoeken en filteren tussen alle beschikbare data. Op die manier verbeter je hun gebruikerservaring, wat resulteert in een hogere klanttevredenheid. De combinatie van beide modellen zorgt er ook voor dat je producten eenvoudig op kan delen in verscheidene categorieën. Het resultaat? Je kan een gestructureerd en aantrekkelijk productaanbod tonen aan jouw klanten.

Daarnaast heeft het werken met gestandaardiseerde productclassificaties het voordeel dat jouw zichtbaarheid vergroot op het internet. Zoekmachines zoals Google smullen van gestructureerde gegevens waardoor het je een hogere positie oplevert in de zoekresultaten. Ook je B2B-samenwerking krijgt een positieve boost. Tussen verscheidene partijen wordt de gegevensuitwisseling geoptimaliseerd en updates over productinformatie bereiken razendsnel de hele supplychain. Meer nog: het vereenvoudigde digitale productbeheer reduceert administratieve lasten.

Kortom: je kan een uitstekende klantenservice garanderen door de ETIM-standaard te combineren met 2BA. De klant is gelukkig, want die beschikt over een geoptimaliseerde productcatalogus. Terwijl fabrikanten en verdelers beter met elkaar samenwerken door een efficiënte data-synchronisatie. Anders gesteld: door ETIM en 2BA te combineren, eindig je met alleen maar winnaars.

Een uitstekend digitaal productbeheer door ETIM en 2BA te combineren

Met de integratie van ETIM en 2BA in de systemen van jouw organisatie, zorg je dus voor een domino-effect aan voordelen. Ben je benieuwd wat de combo van deze klantgerichte classificatiemodellen voor jouw organisatie kan betekenen? Laat ons helpen. Wij zijn de betrouwbare partner voor een succesvolle implementatie van 2BA als ETIM in jouw bedrijfsprocessen.

Neem gerust contact op en laat ons weten hoe we jouw dienstverlening naar nieuwe hoogten kunnen tillen.
Menu