Expert aan het woord

PIM en de technische sector

Welkom bij YellowGround, jouw oplossing voor Product Information Management (PIM) in de technische sector. Wij bieden innovatieve PIM-softwareoplossingen die het beheer, de optimalisatie en de distributie van jouw productinformatie vereenvoudigen en ondersteunen om jouw bedrijfsdoelen te behalen.

Boek een demo en ontdek wat PIM voor jouw bedrijf kan betekenen

Waarom PIM belangrijk is in de technische sector?

Als technisch bedrijf is het cruciaal om ervoor te zorgen dat jouw producten accuraat beschreven, gecategoriseerd en georganiseerd zijn, en dat jouw gegevens consistent en up-to-date zijn over alle kanalen. Dit is waar PIM van pas komt! PIM-software stroomlijnt het proces van productinformatiebeheer, waardoor je jouw productgegevens kunt centraliseren en automatiseren, terwijl je consistentie en nauwkeurigheid over alle kanalen waarborgt.

Visualisatie van PIM in de technische sector

PIM & de technische sector: fabrikanten, installateurs en groothandels

Hoe PIM een concurrentievoordeel biedt aan fabrikanten

Product Information Management (PIM) is een krachtig hulpmiddel voor fabrikanten om zich te onderscheiden in de markt en een voorsprong te behalen op hun concurrenten. Hier zijn enkele manieren waarop PIM een competitief voordeel kan bieden aan fabrikanten:

  • Verbeterde productinformatie: PIM maakt het mogelijk om jouw productgegevens centraal te beheren en te optimaliseren, waardoor je meer controle hebt over de manier waarop jouw producten worden gepresenteerd. Met PIM kan je nauwkeurige, gedetailleerde en consistente productinformatie leveren aan jouw klanten, wat hun vertrouwen in jouw merk vergroot en de kans vergroot dat ze bij je kopen.
  • Efficiëntere processen: PIM maakt het gemakkelijk om jouw productinformatie te importeren, te beheren en te distribueren over alle kanalen, waardoor je tijd bespaart en jouw processen kunt stroomlijnen. Met PIM kan je snel en gemakkelijk wijzigingen aanbrengen in jouw productinformatie, waardoor je snel kunt reageren op veranderingen in de markt en nieuwe kansen kunt benutten.
  • Betere samenwerking: PIM maakt het gemakkelijk om in realtime samen te werken met jouw team en partners, waardoor je workflows kunt beheren, wijzigingen kunt beoordelen en goedkeuren en ervoor kunt zorgen dat jouw productinformatie altijd up-to-date is. Met PIM kan je een geïntegreerd ecosysteem creëren waarin alle belanghebbenden toegang hebben tot dezelfde informatie en kunnen samenwerken aan gemeenschappelijke doelen.

Hoe PIM een concurrentievoordeel biedt aan installateurs?

Als installateur is het essentieel om snel en nauwkeurig de juiste productinformatie te kunnen leveren aan klanten. Met PIM kunnen installateurs hun productgegevens centraal beheren en gemakkelijk toegang krijgen tot gedetailleerde specificaties, handleidingen en technische documentatie. Dit stelt installateurs in staat om snel en efficiënt de juiste producten te selecteren, offertes op te stellen en projecten te plannen. Bovendien maakt PIM het mogelijk om consistentie te waarborgen in de informatie die wordt gedeeld met klanten, wat het vertrouwen vergroot en de klanttevredenheid verbetert. Door het gebruik van PIM kunnen installateurs zich onderscheiden door snellere en meer accurate dienstverlening, waardoor ze een competitief voordeel behalen en klanten beter kunnen bedienen.

Hoe PIM een concurrentievoordeel biedt aan groothandels?

Als groothandel is het essentieel om snel en betrouwbaar productinformatie te kunnen leveren aan zowel interne teams als klanten. Met PIM kunnen groothandels hun uitgebreide assortiment centraal beheren, waardoor ze een duidelijk overzicht hebben van beschikbare producten, prijzen, voorraadniveaus en technische specificaties. Dit stelt groothandels in staat om efficiënter te werken, omdat ze eenvoudig productinformatie kunnen bijwerken en aanpassen, en deze informatie snel kunnen delen met klanten en andere belanghebbenden. Door het leveren van consistente en nauwkeurige productinformatie kunnen groothandels het vertrouwen van klanten vergroten, de efficiëntie verbeteren en snellere besluitvorming mogelijk maken. Met PIM kunnen groothandels zich onderscheiden door een betere service en klantgerichtheid, wat resulteert in een concurrentievoordeel en het behoud van tevreden en loyale klanten.

YellowGround, PIM en de technische sector

Onze PIM-softwareoplossingen zijn van toonaangevende PIM-softwareproviders zoals inRiver, ContentServ en Stibo Systems. Ons team van experts staat altijd voor je klaar om je te ondersteunen bij de implementatie en het gebruik van deze software.

Productclassificaties in de technische sector en PIM

In de technische sector is het gebruik van gestandaardiseerde productclassificaties van essentieel belang voor een soepele uitwisseling van productinformatie tussen verschillende partijen. Een veelgebruikte classificatiestandaard is ETIM (European Technical Information Model), die specifiek is ontwikkeld voor de technische en installatiesector. ETIM biedt een gestructureerde en uniforme classificatiemethode, waardoor producten eenduidig kunnen worden gecategoriseerd en beschreven.

Naast ETIM zijn er ook andere datapools en standaarden die een rol spelen in de technische sector, zoals GS1, E-CAT en Ketenstandaard. Deze datapools fungeren als centrale bronnen waarin gestandaardiseerde productinformatie wordt opgeslagen en gedeeld. Ze zorgen ervoor dat handelspartners dezelfde terminologie en classificaties gebruiken, wat de communicatie en uitwisseling van productinformatie vereenvoudigt.

Door gebruik te maken van een PIM-oplossingen kunnen bedrijven productclassificaties eenvoudig beheren, attributen toewijzen en de juiste informatie delen met datapools zoals ETIM, GS1, E-CAT en Ketenstandaard. Dit stelt hen in staat om te voldoen aan verplichtingen en afspraken omtrent productclassificaties, en zorgt ervoor dat productinformatie nauwkeurig en consistent wordt gedeeld met handelspartners. Het correct toepassen van productclassificaties en het gebruik van datapools biedt diverse voordelen, zoals een efficiëntere communicatie met leveranciers en klanten, het verminderen van fouten en dubbele werkzaamheden, en het voldoen aan sectorale standaarden en regelgeving. Met YellowGround’s expertise en geavanceerde PIM-oplossingen kunnen bedrijven in de technische sector deze voordelen benutten en een solide basis leggen voor gestroomlijnd productinformatiebeheer.

2BA en PIM

In de technische sector speelt ook 2BA een belangrijke rol als datapool. 2BA is een organisatie die zich richt op het beheer en de distributie van technische productinformatie voor de installatiebranche. Het fungeert als een centrale hub waar fabrikanten, groothandels, installateurs en andere belanghebbenden hun productinformatie kunnen delen en synchroniseren.

Bij YellowGround begrijpen we het belang van naadloze integratie met 2BA voor bedrijven in de technische sector. Onze PIM-oplossingen bieden de mogelijkheid om productinformatie te synchroniseren met de 2BA-database, waardoor bedrijven kunnen voldoen aan de verplichtingen en afspraken die gelden binnen de installatiebranche. Door de juiste classificaties, specificaties en prijsinformatie te delen via 2BA, kunnen bedrijven efficiënter samenwerken met hun handelspartners en zorgen voor een gestroomlijnde supply chain.

Met YellowGround’s expertise en ondersteuning voor 2BA kunnen bedrijven in de technische sector profiteren van verbeterde gegevenskwaliteit, verminderde foutenmarges en een efficiëntere uitwisseling van productinformatie. Dit stelt hen in staat om hun concurrentiepositie te versterken, de klanttevredenheid te vergroten en te voldoen aan de specifieke vereisten die worden gesteld binnen de installatiebranche.

Ben je geïnteresseerd in PIM in de technische sector? Neem vandaag nog contact met ons op om meer te weten te komen hoe wij jou kunnen helpen om je bedrijfsdoelen te halen met de implementatie van een PIM.

Boek een demo en ontdek wat PIM voor jouw bedrijf kan betekenen
Menu