Customer Case – HVAC Fabrikant

Datakwaliteit en complete productdata was nog nooit zo belangrijk. De digitale wereld zorgt ervoor dat organisaties hun interne processen moeten aanpassen om dataverrijking zo gemakkelijk mogelijk te maken. Deze HVAC-fabrikant koos resoluut voor de onafhankelijke expertise van MDM-specialist YellowGround.

Challenge

Yellowground kreeg de vraag van een vooraanstaande fabrikant van HVAC-apparatuur (inclusief airconditioners, verwarmingssystemen en ventilatiesystemen) om ondersteuning te bieden bij het implementeren van een nieuw Product Information Management (PIM)-systeem. Het doel? De efficiëntie van de samenwerking binnen het bedrijf verbeteren en de productiviteit verhogen.

Approach

Yellowground analyseerde de bedrijfsprocessen en de data van het bestaande Master Data Management (MDM) systeem om zo de vereisten van het nieuwe MDM-systeem te bepalen. De keuze werd gemaakt om vanuit het Stibo Step systeem te starten, dat volledig werd geconfigureerd naar de wensen van de klant. Een van de voornaamste taken was zorgen dat de data van het oude systeem geïntegreerd kon worden in het nieuwe PIM-systeem. Het verouderde PIM-systeem was niet geschikt voor de integratie van externe leveranciers, catalogus- en gegevensbeheer. Bovendien wenste de klant de mogelijkheid om gegevens naar datapools te exporteren.

Om aan deze behoeften te voldoen ontwikkelde Yellowground een op maat gemaakte oplossing in twee fasen. In de eerste fase fungeerde het PIM-systeem als een datamapping tool, met een naadloze integratie tussen SAP en het PIM-systeem. Dit resulteerde in een automatische creatie van producten en de import van productdata vanuit het verouderde PIM-systeem naar het nieuwe PIM-systeem. Dankzij de integratie met AEM werden de assets in het PIM-systeem zichtbaar en konden gegevens vanuit het PIM-systeem worden verzonden naar verschillende datapools. Fase 1 werd opgeleverd in januari 2023.

In de tweede fase van het project, dat nu volop bezig is, wordt het oude systeem volledig vervangen door het nieuwe PIM-systeem, waarbij al het datamanagement door de verschillende gebruiksgroepen zal worden uitgevoerd. Eén van de belangrijkste voordelen van de nieuwe oplossing is dat het datamanagement en de workflows worden geïntegreerd, waardoor het voor iedereen gemakkelijker wordt om aan de data te werken en bij te dragen aan meer complete datagegevens. Het nieuwe systeem zorgt voor een duidelijkere taakverdeling en meer transparantie, wat leidt tot verbeterde samenwerking en bedrijfsresultaten. Het uiteindelijke systeem zal eind dit jaar live gaan.

Door de integratie van data governance en workflows kunnen medewerkers veilig en efficiënt samenwerken. Hierdoor kunnen meerdere medewerkers op hetzelfde tijdstip aan dataverrijking werken voor dezelfde producten. Deze oplossing draagt bij aan een verbeterde efficiëntie en verhoogde productiviteit voor onze klant.

Wil je meer weten over de case van deze HVAC-fabrikant en hoe wij jouw bedrijf kunnen ondersteunen om alles uit je productdata te halen? YellowGround helpt organisaties Master data efficiënt beheren en data kwaliteit te verhogen.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Menu