Expert aan het woord

Vijf best practices om het beheren van productdata te optimaliseren met een MDM oplossing

We leven in een data-driven wereld waarin klanten centraal staan en bedrijven worstelen om méér gegevens dan ooit te beheren. Tegelijkertijd stellen klanten -terecht- steeds hogere eisen.  Voor product– en content managers hebben de digitale transformatie, het omni-channel winkelen én strengere regelgeving ervoor gezorgd dat data essentieel zijn bij effectief productbeheer. Kom in dit artikel te weten hoe je deze uitdagingen makkelijk onder handen kan nemen met een MDM oplossing.

We zien dat bedrijven die data zien als een strategische asset, succesvol blijven in dit tijdperk van digitale transformatie. Tegelijkertijd merken we ook dat de meeste organisaties, groot en klein, worstelen met datamanagement onderwerpen als kwaliteit, snelheid en beschikbaarheid. 

Master data zijn de bron van alle informatie die essentieel is voor je organisatie. Dat kunnen productgegevens zijn, maar ook klant- en leveranciersinformatie. Master Data Management (MDM) is het beheer van deze Master Data. MDM biedt één betrouwbare versie van de waarheid (of ‘single point of truth’) en helpt om met behulp van dataproblemen op te lossen én je te onderscheiden van je concurrenten.  

MDM-software helpt je bij het creëren, beheren en publiceren van data. MDM stelt je in staat om producten op het juiste moment, de juiste plaats en met de juiste kosten te lanceren 

Het is een schaalbare oplossing die inefficiënte processen elimineertoude legacy systemen vervangt en ervoor zorgt dat de data zich in één centraal systeem bevindt in plaats van verspreid over meerdere silo’s. Met MDM behoort dure en tijdrovende manuele data-invoer tot het verleden. Het helpt je om producten sneller te lanceren maar ook om te voldoen aan geldende wet- en regelgeving. 

Hieronder vind je vijf MDM ‘best practices’ die je richting kunnen geven bij het neerzetten van een MDM-strategie.  

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met onze partner Stibo Systems. Wil je meer weten hoe je het beheer van productdata kan optimaliseren met een MDM oplossing zoals Stibo STEP? YellowGround helpt organisaties master data efficiënt beheren en data kwaliteit verhogen.

Ben je op zoek naar meer inspiratie over PIM en MDM?

Menu