Expert aan het woord

DaaS en MDM

Vanaf nu heb je in jouw MDM-systeem ook de mogelijkheid tot een DaaS-uitbreiding van jouw masterdata. DaaS staat voor Data as a Service. Dit betekent dat de gebruikte data niet meer op een lokale server wordt bewaard, maar in de cloud. Wat de voordelen daarvan zijn, lichten we graag toe in deze blog.

Uitdagingen bij MDM-dataverwerking

Wanneer we kijken naar e-commerce platformen, dan merken we niet alleen een enorme schat aan gegevens, maar ook dat die data op tal van kanalen beschikbaar moet zijn. Verschillende kanalen betekent vaak ook diverse formats voor de structuur van die gegevens. MDM-systemen moeten al die data verwerken en beschikbaar stellen. Dit vereist krachtige hardware, efficiënte software en degelijke gegevensarchitecturen.

Dit brengt ons bij een voordeel van DaaS: je werkt via een cloud-gebaseerde, serverloze architectuur. Doordat gegevens niet meer van de eigen servers worden gehaald, stel je die efficiënter ter beschikking. Data stuur je direct van DaaS naar jouw browser, waardoor deze actie geen impact heeft op de prestaties van jouw MDM-systeem.

Het gewoon ter beschikking stellen van data is trouwens tegenwoordig vaak niet meer voldoende. Voor een goede dienstverlening is het ontzettend belangrijk dat partijen telkens over de laatste, nieuwe gegevens beschikken. Daarom wil je die gegevens liefst in real-time aanleveren. DaaS maakt dit mogelijk. Door de serverloze architectuur kan dit systeem voortdurend de stamgegevens syncen. Kortom: data is altijd en overal beschikbaar.

De voordelen van een DaaS-extensie in jouw PIM-systeem

Data as a Service lost dus schaalbaarheidsproblemen op. Gebruik maken van een DaaS-extensie in jouw MDM-systeem is daarom de ideale cloudgebaseerde oplossing voor datadistributieservices. Zeker wanneer je data moeten leveren aan applicaties en systemen met een hoog gegevensverbruik. Dankzij de configureerbare API en de serverloze architectuur levert de DaaS-extensie bijna in real-time masterdata aan. Zo zorgt de DaaS-extensie zowel voor tijdswinst als gebruiksgemak.

We sommen de voordelen van de DaaS-extensie voor jouw MDM-systeem nog even op in een handig overzicht.

  1. Altijd toegang tot de data

De DaaS-extensie werkt onafhankelijk van systemen: je beschikt over de data waar, wanneer en in welk formaat je wilt. Het is een always-on service zodat applicaties en online toepassingen de actuele gegevens eender wanneer kunnen ophalen. 

  1. Toekomstbestendig

Met DaaS maak je jouw organisatie future-proof. Wanneer in de toekomst de activiteiten van jouw onderneming toenemen of klantenbestanden groeien, kan jouw MDM-oplossing vlot volgen. DaaS-providers bieden schaalbare oplossingen, omdat ze niet gebonden zijn aan hardware beperkingen. Dit betekent dat je eenvoudig opschaalt wanneer jouw gegevensbehoeften stijgen. Wanneer het succes van jouw onderneming toeneemt, hoef je jezelf daar alvast geen zorgen over te maken. 

  1. Bijna real-time

DaaS synchroniseert voortdurend de masterdata, daardoor heb je bijna in real-time toegang tot de meest recente gegevenssets. Het grote voordeel is dat je geen nood meer hebt om API-services te bouwen en onderhouden. Daarnaast wordt de data gecomprimeerd en geoptimaliseerd zodat je die efficiënt uitwisselt over het internet. Dit reduceert de laadtijd van webpagina’s en optimaliseert de gebruikerservaring.

  1. Betere prestaties

Naast een snellere gegevenstoegang, biedt de DaaS-extensie ook voordelen voor een efficiënte caching: veelgevraagde gegevens kunnen in een cache worden opgeslagen. Zo krijgen online toepassingen sneller toegang tot vaak gebruikte gegevens. DaaS-providers hebben als bijkomend voordeel dat ze vaak beschikken over wereldwijde distributiepunten. Dit zorgt ervoor dat dataverwerking dichter bij de gebruikers wordt gehost. Zo reduceer je de latentie tot een minimum en krijg je snellere laadtijden.

YellowGround helpt je bij een DaaS-extensie

Bij YellowGround kunnen we jouw onderneming helpen om succesvol een DaaS-extensie te implementeren bij jouw MDM-systeem. Het resultaat: je levert data altijd snel, op schaal en op aanvraag aan de systemen, processen en gebruikers die ze nodig hebben. Dit levert een aanzienlijk concurrentievoordeel wanneer applicaties veel data verbruiken.

Benieuwd hoe onze experten jouw onderneming verder kunnen helpen?

Aarzel niet om contact op te nemen.

Laat ons helpen in het beheer van jouw master data en kijk wat de mogelijkheden van een DaaS-extensie voor jouw onderneming kunnen betekenen.
Menu