Expert aan het woord

7 stappen naar betere data

In ons persoonlijk leven zijn we bezorgd oa. om onze gezondheid, ons gezin en hoe we de dingen thuis gemanaged krijgen. Op het werk daarentegen, daar zouden we bezorgd moeten zijn om de data. Data is de bron waarop organisaties beslissingen nemen. Volledige en betrouwbare informatie is cruciaal om deze beslissingen te onderbouwen. In dit artikel lees je hoe je je data beter kan organiseren en de kwaliteit van je data kan verhogen.

Waarom zijn data zo belangrijk? 

Zonder goede informatie als fundament is het moeilijk om betrouwbare inzichten te generen en de juiste beslissingen te nemen. Masterdata zijn de bron van informatie die essentieel is voor je organisatie. Deze gegevens ondersteunen belangrijke bedrijfsprocessen en -transacties. Als deze gegevens niet in orde zijn, ontstaan er compliance- en performanceproblemen. Wanneer je data bij de bron kunt optimaliseren, voorkom je veel herstel- en reparatiewerk verderop in de keten.  

Het is dus zaak om je data op orde te hebben alvorens je analyses gaat doen op basis van die data. Data bepalen de waarheid en analytics creëren betekenis. Vergelijk het met het maken van een goed gerecht; zonder de beste ingrediënten zul je nooit op sterrenniveau koken, ook al is het nóg zo’n goed recept. 

Wil je meer weten hoe je binnen jouw organisatie data kan optimaliseren? YellowGround helpt organisaties master data efficiënt beheren en data kwaliteit verhogen.

Ben je op zoek naar meer inspiratie over PIM en MDM?

Menu