Customer case, Expert aan het woord

Case: ContentServ implementatie bij Oh’Green

Willen bedrijven in de digitale wereld overleven, dan moeten ze met hun data aan de slag. Dat weet ook Oh’Green, die koos voor de implementatie van ContentServ met YellowGround. Meer weten over het project en de strakke MVP approach? Lees dan zeker verder.

Het project

In februari 2021 is YellowGround bij Oh’Green een traject gestart voor de implementatie van ContentServ. Het project bestaat uit twee fases. In een eerste fase werd er een strakke MVP gedefinieerd samen met de klant. De MVP bestond voornamelijk uit het manueel opladen en exporteren van productdata in ContentServ alsook de verrijking van de productdata. YellowGround is er in geslaagd om binnen 50 werkdagen de MVP op te leveren, in een doorlooptijd van minder dan 3 maanden. Nu gaat het project naar de tweede fase.

In tweede fase zal YellowGround de productdata flow verder optimaliseren en automatiseren. Zodat de productimport niet meer manueel maar rechtstreeks via hun ERP wordt aangeleverd. De verrijking zal in ContentServ gebeuren, zoals in MVP reeds werd gedefinieerd. Nog een volgende stap: data geautomatiseerd doorsturen naar de nieuwe Oh’Green webshop.

Over Oh’Green

Oh’Green heeft 12 tuincentra over heel België. Oh’Green is ontstaan door de recente fusie van drie tuincentrumbedrijven: Walter Van Gastel, Oh’Green Group en Intratuin. Ze bieden een ruim aanbod planten, bloemen, decoratie, tuinmeubelen en dierproducten.

De samenwerking

De strakke MVP die gedefinieerd werd konden we alleen maar vervullen door snel te schakelen met Oh’Green. Loesje, de PM van Oh’Green, wist van aanpakken. Zo konden we snel de informatie verzamelen binnen Oh’Green die nodig was om ContentServ snel en efficiënt op te zetten. Er werd in een open kader gecommuniceerd, bijna dagelijks werd er overlegd zodat we kort op de bal konden spelen. Uiteraard was het door Corona een volledig remote project. Het is bij het opzetten van een PIM systeem steeds belangrijk om meteen de interne mensen er bij te betrekken. Nadat het grote werk gedaan is, moet Oh’Green er zelf mee aan de slag gaan, bijvoorbeeld wanneer er een nieuwe productlijn wordt gelanceerd. Van bij de beginfase werden de mensen van Oh’Green er bij betrokken, om alle requirements (zowel die van de MVP als voor de toekomst) helder te krijgen.

De toekomst

De digitalisering bij Oh’Green is een versnelling hoge geschakeld door corona, met een nieuwe webshop als kers op de taart. Omdat ze beseffen dat ze een goeie onderliggende structuur nodig is, hebben ze voor een PIM systeem gekozen. De toekomst ziet er goed uit voor Oh’Green! We kijken er naar uit om Oh’Green verder te ondersteunen met hun digitale groeitraject.

Wil je weten wat een PIM of MDM implementatie voor jouw bedrijf kan betekenen?

Ben je op zoek naar meer inspiratie over PIM en MDM?

Menu