Expert aan het woord

Ben nog niet helemaal bekend met de materie rond Master Data Management (MDM) of wil je je kennis wat bijschaven? Dan is dit ebook zeker iets voor jou! Samen met onze partner Stibo Systems kunnen we dit ebook gratis ter beschikking stellen. Download dit ebook en leer meer over de topics:

Waarom data belangrijk is

De basis principes van MDM

Hoe start met je MDM

Data transparantie

De verschillende MDM domeinen

MDM succes factoren

In het kort: Wat is master data management?

Master Data Management, afgekort als MDM, is een cruciaal proces en een reeks van technologieën die organisaties helpen bij het beheren, organiseren, standaardiseren en controleren van hun belangrijkste bedrijfsgegevens, ook wel “master data” genoemd. Master data omvat kritieke informatie over entiteiten zoals klanten, producten, leveranciers, werknemers en locaties, die over de hele organisatie worden gebruikt.

MDM streeft ernaar om een enkele, betrouwbare en gedeelde bron van waarheid te creëren voor deze essentiële gegevens, waardoor inconsistenties, duplicaties en fouten in de gegevens worden verminderd of geëlimineerd. Hier zijn enkele kernaspecten van MDM:

  1. Gegevensintegratie: MDM integreert gegevens uit diverse bronnen en applicaties, waardoor een holistisch overzicht van master data ontstaat.
  2. Gegevenskwaliteit: Het waarborgen van gegevenskwaliteit is een belangrijk doel van MDM. Dit omvat het opschonen van gegevens, het identificeren en corrigeren van fouten, en het handhaven van consistente normen.
  3. Unificatie: MDM unificeert master data, wat betekent dat elke entiteit slechts één enkele, betrouwbare bron heeft. Dit voorkomt dubbele of tegenstrijdige informatie.
  4. Gegevensbeheer: MDM omvat ook de workflows en processen voor het beheer en onderhoud van master data gedurende de gehele levenscyclus.
  5. Toegangscontrole: Het controleert wie toegang heeft tot master data en welke wijzigingen ze kunnen aanbrengen, om de beveiliging en gegevensintegriteit te waarborgen.
  6. Gegevensverspreiding: MDM maakt het mogelijk om geconsolideerde master data eenvoudig te verspreiden naar andere systemen en applicaties binnen de organisatie.

MDM is van cruciaal belang voor organisaties die streven naar een beter beheer van hun gegevens, verhoogde efficiëntie, betere besluitvorming en verbeterde klantenservice. Door een solide MDM-strategie te implementeren, kunnen bedrijven profiteren van nauwkeurige, consistente en betrouwbare gegevens die de basis vormen voor groei, innovatie en concurrentievoordeel.

Wil je meer geïnspireerd worden door de PIM en MDM experten van YellowGround?

Menu